Antena 3 CNN Economic Banci BNR a decis relaxarea creditului ipotecar

BNR a decis relaxarea creditului ipotecar

BNR a decis relaxarea creditului ipotecar
Sursa foto: monede bani colectie
15 Ian 2009   •   16:34

Consiliul de administraţie al BNR a decis joi relaxarea condiţiilor de acordare a creditelor ipotecare, prin mărirea gradului de îndatorare a persoanelor care vor garanta un imprumut cu o proprietate imobiliară.
?Pentru limitarea efectelor crizei internaţionale asupra economiei româneşti, CA al BNR consideră oportună diferenţierea condiţiilor de acordare a creditelor garantate cu ipoteci faţă de cele aplicabile altor categorii de credite.? se arată într-un comunicat BNR.
Astfel, sumele obţinute prin accesarea unui credit ipotecar vor fi mai mari. BNR precizează însă că lasă la latitudinea băncilor comerciale stabilirea condiţiilor de creditare.
?BNR defineşte cadrul general privind managementul riscului pentru instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare, în vedera asigurării stabilităţii financiare. Stabilirea, în mod concret, a condiţiilor de creditare şi a celor privind gestiunea riscurilor revine însă împrumutătorilor, prin intermediul normelor proprii de creditare, cu obligativitatea respectării orientărilor generale în materie.? arată comunicatul Băncii Naţionale a României.
Vedeţi comunicatul BNR (pdf)
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close