Antena 3 Economic Banci BNR vrea să relaxeze creditele ipotecare

BNR vrea să relaxeze creditele ipotecare

12 Ian 2009   •   07:33
BNR vrea să relaxeze creditele ipotecare

Situaţia critică în care a ajuns piaţa creditelor din România a convins bancherii că este cazul unei reveniri asupra măsurilor luate anterior ce limitau accesul la acest tip de împrumut. Astfel, Banca Naţională a hotărât să dea ascultare băncilor şi să mai relaxeze condiţiile de creditare în cazul unor anumite tipuri.
În aceste condiţii, gradul de îndatorare pentru creditele ipotecare ar urma să crească la 60-65%, scrie Cotidianul. Această măsură este posibil a fi aplicată doar dacă debitorii aduc garanţii în ipoteci locative sau terenuri intravilane. Aceasta ar reprezenta prima măsură luată de Banca Naţională a României ce ar viza relaxarea creditării populaţiei, după ce în noiembrie hotărâse înăsprirea acestora.
Mutarea a fost cerută insistent de bancheri pentru a debloca piaţa creditelor, dar şi piaţa imobiliară.
Oricum, gradul de îndatorare ar putea fi ridicat diferenţiat de la bancă la bancă, nivelul actual fiind între 30% şi 55%. Bancherii vor putea da credite ipotecare relaxate, după apariţia normei în Monitorul Oficial, fără să fie obligaţi să trimită noile norme proprii spre validare.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close