Antena 3 CNN Economic Banci Cea mai veche bancă din lume îşi restructurează portofoliul şi renunţă la 150 de sucursale

Cea mai veche bancă din lume îşi restructurează portofoliul şi renunţă la 150 de sucursale

Cea mai veche bancă din lume îşi restructurează portofoliul şi renunţă la 150 de sucursale
Sursa foto: Foto: mps.it
01 Apr 2012   •   16:20

Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche bancă din lume, îşi va restructura puternic portofoliul de active şi va renunţa la 150 de sucursale, 5% din total, pentru a reveni pe profit, după ce a raportat săptămâna aceasta o pierdere de 4,7 miliarde de euro pentru anul precedent, potrivit Reuters.
   
Portofoliul financiar al băncii, a treia ca mărime din Italia, include obligaţiuni în valoare de 26 miliarde de euro emise de guvernul de la Roma.
   
Conducerea va prezenta în mai un program pe trei ani de relansare a băncii, lovită puternic de criza datoriilor din zona euro din cauza expunerii pe datoria statului italian. Monte dei Paschi trebuie să acopere un deficit de capital de 3,3 miliarde de euro până în iunie, pentru a respecta reglementările europene.
   
Deficitul de capital este legat de valoarea de piaţă a obligaţiunilor italiene, care reprezintă circa 70% din portofoliul financiar ale băncii, a spus şeful instituţiei de credit, Fabrizio Viola.
   
Monte dei Paschi va închide şi 150 de sucursale, circa 5% din reţeaua operată, a adăugat el.
   
Preţul acţiunilor Monte dei Paschi a scăzut cu aproape 13% după ce Viola a prezentat joi rezultatele financiare pentru anul trecut.
   
Pierderea peste aşteptări, de 4,7 miliarde de euro, a fost generată de o depreciere aferentă fondului comercial de 4,5 miliarde de euro. Chiar excluzând elementele excepţionale, banca a raportat un declin al depozitelor şi creditelor, precum şi provizioane mai mari.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close