Antena 3 CNN Economic Banci Profitul celei mai mari bănci elveţiene s-a înjumătăţit în primul trimestru

Profitul celei mai mari bănci elveţiene s-a înjumătăţit în primul trimestru

Profitul celei mai mari bănci elveţiene s-a înjumătăţit în primul trimestru
Sursa foto: Foto: thecommune.co.uk
02 Mai 2012   •   10:13

Profitul net al UBS, cea mai mare bancă elveţiană, s-a înjumătăţit în primul trimestru, la 827 milioane franci elveţieni (688 milioane euro), din cauza unui provizion de 1,16 miliarde franci (965 milioane euro) constituit de divizia de investiţii chiar pe datoriile grupului, transmite Bloomberg.
   
Profitul net al UBS a scăzut cu 54% în primele trei luni ale anului, de la 1,81 miliarde franci în perioada corespunzătoare a anului trecut, se arată într-un comunicat transmis miercuri de bancă. Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica un profit de 810,9 milioane franci.
   
Sub conducerea directorului general Sergiu Ermotti, banca de investiţii a UBS este într-o campanie de reducere a activităţilor aproape la jumătate, în contextul înăspririi reglementărilor privind capitalul bancar şi crizei datoriilor de stat, care exercită presiuni asupra profiturilor.
   
Ermotti şi preşedintele UBS, Kaspar Villiger, care au descris în martie anul 2012 drept "un an de tranziţie" pentru divizia de investiţii, au arătat miercur, într-o scrisoare către acţionari, că incertitudinile privind situaţia economică şi perspectivele pieţelor ar putea îngreuna creşterea veniturilor.
   
"Întrebarea cheie este dacă vor putea compensa pentru scăderea veniturilor, inevitabilă în urma reducerii activelor", comentează un analist londonez.
   
Acţiunile UBS s-au apreciat de la începutul acestui an la Zurich cu 1,3%, în timp ce indicele Bloomberg al marilor bănci şi companii de servicii financiare europene, compus din 43 de nume, a avansat cu 4,4%.
   
Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană, a înregistrat în acelaşi timp o depreciere de 1,6%.
   


×
Subiecte în articol: profit trimestru
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close