Antena 3 CNN Economic Banci RBS, amendată cu 26 milioane de lire pentru că a "turnat" concurenţei detalii despre propria politică de creditare

RBS, amendată cu 26 milioane de lire pentru că a "turnat" concurenţei detalii despre propria politică de creditare

RBS, amendată cu 26 milioane de lire pentru că a "turnat" concurenţei detalii despre propria politică de creditare
Sursa foto: royal bank of scotland
30 Mar 2010   •   16:03

Banca britanică Royal Bank of Scotland (RBS), controlată de guvernul britanic, a fost amendată cu 28,6 milioane lire sterline (31,8 milioane euro) pentru că a dezvăluit instituţiei de credit concurente Barclays detalii ale propriei politici de preţuri pentru credite, transmite Reuters.
Biroul pentru concurenţă din Marea Britanie, Office of Fair Trading, a transmis marţi că directori executivi al RBS au informat firme de servicii specializate în legătură cu politica de preţuri pentru împrumuturi a băncii. Printre beneficiarii informaţiilor se numără precum case de avocatură şi firme de contabilitate, piaţă dominată de RBS şi Barclays.
Barclays a utilizat apoi informaţiile pentru a-şi stabili propriile preţuri pentru credite, dar nu va fi amendată pentru că a raportat neregulile către autorităţi.
"Orice companie care dezvăluie competitorilor informaţii confidenţiale despre preţurile viitoare riscă o penalizare substanţială. Este important ca firmele care operează în Marea Britanie să înţeleagă gravitatea unei astfel de conduite", spune Ali Nikpay, senior director în cadrul OFT.
Guvernul britanic deţine 70% din acţiunile RBS, pachet obţinut în urma acordării unui pachet de "bailout" pentru a scăpa banca de faliment în urma crizei financiare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: RBS amenda
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close