RBS desfiinţează societatea de servicii de investiţii financiare din România

09 Apr 2009   •   11:55
RBS desfiinţează societatea de servicii de investiţii financiare din România rbs

Divizia din România a Royal Bank of Scotland (RBS) desfiinţează societatea de servicii de investiţii financiare pe care o deţine în România, RBS Securities, se arată în buletinul săptămânal al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), citat de Mediafax.
"Se retrage, la cerere, autorizaţia de funcţionare a societăţii de servicii de investiţii financiare RBS Securities", precizează buletinul.

Consiliul de administraţie al societăţii de servicii de investiţii financiare RBS Securities trebuie să convoace adunarea generală a acţionarilor în 30 de zile de la data intrării în vigoare a deciziei CNVM, pentru a schimba obiectului de activitate şi denumirea societăţii prin eliminarea sintagmei "securities" sau a lichidării acesteia.

În acelaşi timp, societatea are obligaţia de a menţine pentru o perioadă de cel puţin 5 ani, toate evidenţele şi înregistrările referitoare la serviciile şi activităţile de investiţii, precum şi serviciile conexe prestate.

RBS Bank tranzacţionează în nume propriu la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de la 2 martie. Până la acea dată transferurile au fost afectuate prin intermediul SSIF RBS Securities.

Antena3.ro

RBS
x close