Antena 3 CNN Economic Biz News 13 milioane de familii din lume au o avere de peste un milion de dolari

13 milioane de familii din lume au o avere de peste un milion de dolari

13 milioane de familii din lume au o avere de peste un milion de dolari
Sursa foto: Foto: fusible.com
02 Iun 2011   •   12:43

Criza financiară nu a sărăcit chiar pe toată lumea. Există şi familii care au reuşit să profite din plin de ea pentru a-şi rotunji conturile. Potrivit unui studiu, numărul familiilor cu averi de peste 1 milion de dolari a crescut cu 12 la sută anul trecut.

Aproximativ 13 milioane de familii, adică mai puţin de 1% din populaţia globului, au reuşit să strângă o avere de peste un milion de dolari anul trecut. Acestea au reuşit să se folosească de evoluţia pieţelor financiare şi să evite efectele crizei economice.

Cele mai multe familii cu averi de peste un milion de dolari se află în Statele Unite. Anul trecut, peste cinci milioane de familii aveau conturi ce depăşeau un milion de dolari. Următoarea ţară cu familii bogate este Japonia, unde au fost înregistrate 1,53 de milioane de astfel de familii, urmată de China, cu 1,1 milioane.

Cea mai mare creştere a numărului de familii cu averi de peste un milion de dolari s-a înregistrat în Singapore, unde numărul familiilor cu peste un milion de dolari în conturi a crescut cu o treime faţă de numărul din 2009.

×
Subiecte în articol: avere familii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close