Antena 3 CNN Economic Biz News 25% din populaţia ţării nu-şi mai poate plăti creditele. O companie îşi va plăti datoria în 4 SECOLE

25% din populaţia ţării nu-şi mai poate plăti creditele. O companie îşi va plăti datoria în 4 SECOLE

25% din populaţia ţării nu-şi mai poate plăti creditele. O companie îşi va plăti datoria în 4 SECOLE
de O.P.    |    08 Oct 2012   •   10:25

În condiţiile în care 25% dintre greci au încetat să-şi mai ramburseze împrumuturile la bănci din cauza reducerilor salariale, a majorărilor şi taxelor sufocante, o companie care datorează 750.000 de euro pentru asigurările sociale la fondul de stat IKA şi-a restructurat datoria pentru o perioadă de 391 ani.

Astfel, conform deciziei judecătoreşti, aceasta urmează să-şi achite datoria restructurată în 4.700 de rate lunare a câte 160 de euro, ultima plată fiind stabilită pentru data de 31 martie 2404.

Cazul a fost făcut public de către parlamentarul Giorgos Kyrtsis, din partea forţelor democratice de stânga, care a adus copia deciziei în forul legislativ, dând-o drept exemplu a inventivităţii în cazuri disperate. Până şi la un pas de prăpastie se poate găsi o soluţie.

 
Numele companiei nu a fost făcut public, iar la această soluţie s-a putut ajunge datorită faptului că IKA Social Security Organization a fost dispusă să recupereze datoria chiar şi în aceste condiţii, deşi până la calendele greceşti pare doar un pas, scrie Agerpres.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close