Antena 3 CNN Economic Biz News 450.000 de euro, un studiu de fezabilitate pentru Primăria Capitalei

450.000 de euro, un studiu de fezabilitate pentru Primăria Capitalei

450.000 de euro, un studiu de fezabilitate pentru Primăria Capitalei
Sursa foto: primarie
22 Iul 2009   •   13:02

În vremuri de criză, Primăria Capitalei nu se abţine deloc de la cheltuieli foarte mari. Administrazia Străzilor plăteşte 450 de mii de euro pentru un studiu de fezabilitate, care să determine unde vor fi amplasate, în anii următori, indicatoarele rutiere, în Bucureşti. Campioni la cheltuit vor să fie şi cei de la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, care dau 22 de milioane de euro, pe împădurirea şi amenajarea parcurilor bucureştene.

Studiul de fezabilitate de aproape o jumătate de milion de euro ar trebui să stabilească cel mai bune locuri pentru amplasarea de indicatoare verticale în Bucureşti. Oficialii Primăriei Capitalei susţin însă că banii nu vor fi cheltuiţi în întregime.

"Aceea este o valoare estimată conform normelor legale şi conform studiilor de piaţă efectuate, astfel încât niciun operator economic să nu se afle în imposibilitatea de a participa la licitaţie, datorită costurilor mai mari pe care le are."
Dacă studiul de fezabilitate va costa aproape o jumătate de milion de euro, suma destinată instalării panourilor nu este cunoscută încă.

Oficialii primăriei spun că amplasarea noilor indicatoare este necesară, mai ales pentru fluidizarea traficului şi reducerea accidentelor. Alina Roman a declarat pentru Gândul că multe indicatoare existente nu mai sunt valabile, iar şoferii şi pietonii care nu cunosc zonele au probleme cu orientarea în Capitală.

Un alt proiect, de data asta al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agreement Bucureşti, prevede cheltuirea a 22 de milioane de euro pentru împădurirea parcurilor, dar şi pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Capitală. Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei susţin că pentru aceşti bani, edilii vor aduce stejari roşii şi alţi copaci exotici pentru ai planta în parcurile şi pe străzile din Bucureşti. Specialiştii spun însă că arborii sunt pretenţioşi, iar întreţinerea lor va costa destul de mult.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close