Antena 3 CNN Economic Biz News "A ajuns la SFÂRŞIT". Anunţul făcut în urmă cu puţin timp privind zona euro

"A ajuns la SFÂRŞIT". Anunţul făcut în urmă cu puţin timp privind zona euro

"A ajuns la SFÂRŞIT". Anunţul făcut în urmă cu puţin timp privind zona euro
de O.P.    |    14 Aug 2013   •   12:52

Zona euro a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea, cu o creştere economică de 0,3% faţă de primele trei luni ale anului, după o perioadă de un an şi jumătate de contracţie economică, cea mai îndelungată perioadă de declin de la adoptarea monedei unice europene, în 1999.

Media estimărilor economiştilor indica o creştere de 0,2% în zona euro în trimestrul al doilea. În primele trei luni ale anului, PIB-ul zonei euro a scăzut cu 0,3% faţă de ultimul trimestru din 2012. Cu inflaţia la 1,6% şi un şomaj record de 12,1%, situaţia economică rămâne una dificilă în Europa. Pieţele nu au afişat o reacţie semnificativă după publicarea datelor privind PIB-ul zonei euro, potrivit Wall Street Journal.

Moneda euro este în stagnare faţă de dolar, la aproximativ 1,32 dolari pe euro, iar cotaţiile obligaţiunilor guvernamentale germane nu înregistrează variaţii semnificative, situaţie similară şi pe bursele vest-europene.

Economia zonei euro a ieşit în trimestrul al doilea din cea mai lungă recesiune înregistrată de la formarea blocului monetar, în principal datorită creşterilor înregistrate de Germania şi Franţa, pe fondul primei perioade prelungite de linişte pe pieţele financiare de la izbucnirea crizei datoriilor de stat, în urmă cu trei ani, notează Bloomberg. Faţă de trimestrul al doilea al anului trecut, economia zonei euro a scăzut cu 0,7%, potrivit Eurostat.

×
Subiecte în articol: recesiune
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close