Antena 3 CNN Economic Biz News A doua economie a Europei, în COLAPS. "Este o situaţie catastrofală, pentru că nu se investeşte"

A doua economie a Europei, în COLAPS. "Este o situaţie catastrofală, pentru că nu se investeşte"

A doua economie a Europei, în COLAPS. "Este o situaţie catastrofală, pentru că nu se investeşte"
de O.P.    |    23 Iul 2014   •   11:00
Pentru a doua economie ca mărime din UE lucrurile nu stau chiar atât de bine. Lipsa investiţiilor, dar şi somajul ridicat îşi spun cuvântul. Această analiză "la rece" a fost făcută de industriaşul Pierre Gattaz, preşedintele celei mai puternice asociaţii patronale din Franţa.

Într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro, industriaşul a trimis o "scrisoare deschisă" guvernanţilor cărora le cerea să renunţe la impozitarea cu 75% a averilor foarte mari, la politicile "zigzag", dar în schimb să adopte măsurile necesare relansării economiei.

Tot în acest interviu, Gattaz îl contrazice vehement pe preşedintele Hollande, care spunea în aprilie că economia Franţei este pe drumul cel bun, numai că revenirea este fragilă.

"Nu, nu este adevărat că ne revenim. Situaţia economiei noastre este catastrofală. La noi nu se fac nici investiţii, nici angajări", spune Gattaz.

Mai mult, industriaşul consideră că patronii nu mai au încredere în guvern şi le-au cerut conducătorilor să implementeze "faza a doua" a pactului de responsabilitate, prin care guvernul vrea să atragă ajutorul patronilor, pentru a relansa economia.

Această fază a pactului presupune reduceri de taxe şi impozite de 41 de miliarde de euro, pe o întindere de trei ani pentru companii, în schimbul angajamentelor acestora că vor investi la rândul lor, vor crea locuri de muncă şi vor  instrui angajaţii.
 

×
Subiecte în articol: economie
Parteneri
A murit şeful mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro
x close