Antena 3 CNN Economic Biz News A fost desemnat cel mai important centru de afaceri din lume. Londra, Tokyo sau Paris, lăsate în urmă

A fost desemnat cel mai important centru de afaceri din lume. Londra, Tokyo sau Paris, lăsate în urmă

A fost desemnat cel mai important centru de afaceri din lume. Londra, Tokyo sau Paris, lăsate în urmă
Sursa foto: Foto: travelsplendid.ro
de O.P.    |    02 Apr 2012   •   12:28

New York este cel mai important centru de afaceri din lume, depăşind Londra, Paris sau Tokyo, potrivit unui studiu al A.T. Kearney şi Bloomberg, care relevă influenţa metropolelor din marile economii emergente şi amprenta globalizării - transferul puterii de la guverne către o reţea de mari oraşe.
  
Top 10 este completat de Hong Kong, Los Angeles, Chicago, Seoul, Bruxelles şi Washington DC.
  
Studiul evaluează cele mai importante 66 de centre comerciale urbane din lume, în funcţie de cinci criterii: anvergura mediului de afaceri, accesul la capital uman, piaţa media şi accesul la informaţie, profilul cultural şi influenţa politică.
  
"Scopul nostru a fost să găsim o unitate de măsură care să ajute factorii de decizie din mediul corporate şi din rândul guvernelor să determine care dintre oraşele lumii va atrage şi va modela cel mai bine, în viitor, fluxul de oameni, de idei, de capital şi de bunuri", comentează pentru Bloomberg Mike Hales, partener la A.T. Kearney, companie de consultanţă cu sediul la Chicago.
  
Beijingul şi Shanghaiul reprezintă metropolele cu cea mai mare ascensiune anticipată pentru următorii 10-20 de ani, având şanse să detroneze centrele de afaceri din Vest, potrivit rezultatelor studiului.
  
Investiţiile în transportul public, obiectivele culturale, educaţia, siguranţa publică, producţia sustenabilă de energie şi conservarea au devenit elemente tot mai importante pentru marile metropole ale lumii, care încearcă să-şi păstreze sau să-şi consolideze competitivitatea, au declarat directorii executivi şi oficialii guvernamentali intervievaţi în cadrul studiului, potrivit Bloomberg.
  
New York, care a ocupat prima poziţie şi în ediţiile anterioare ale topului, din 2008 şi 2010, ar putea pierde în următorii ani din influenţă "din cauza prăpastiei tot mai mari dintre cei foarte bogaţi şi cei săraci", comentează James Parrott, economistul şef al Fiscal Policy Institute, organizaţie de cercetare şi educaţie din New York finanţată de sindicate.






×
Subiecte în articol: afaceri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close