Antena 3 Economic Biz News A fost ratificat acordul între România şi Comisia Europeană

A fost ratificat acordul între România şi Comisia Europeană

30 Iun 2009   •   18:39
A fost ratificat acordul între România şi Comisia Europeană acord

Acordul de împrumut în valoare de cinci miliarde euro încheiat între România şi Comisia Europeană (CE) a fost ratificat, marţi, de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, anunţă Mediafax.
Potrivit acordului, România va primi în acest an de la Comisia Europeană, 2,5 miliarde de euro, în 2010 urmând să primească o sumă similară, de 2,35 miliarde de euro. Ultima tranşă, de 150 de milioane de euro, va intra în trezoreria statului în trimestrul al doilea din 2011. Toate aceste peraţiuni sunt condiţionate de respectarea unor angajamente de politică fiscal-bugetară.

Prima tranşă, în valoare de 1,5 miliarde de euro, este estimată să ajungă la trezoreria statului până la finele lunii iulie, urmând ca cea de-a doua, de un miliard de euro, să fie disponibilă, în funcţie de îndeplinirea criteriilor, până la sfârşitul anului.

Memorandului prevede ca deblocarea primei tranşe să fie condiţionată de intrarea în vigoare a Acordului de Împrumut şi a Memorandumului de Înţelegere.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close