Antena 3 CNN Economic Biz News A fost supranumită "Templul banilor". Afacerea impresionantă care influenţează finanţele întregii planete

A fost supranumită "Templul banilor". Afacerea impresionantă care influenţează finanţele întregii planete

A fost supranumită "Templul banilor". Afacerea impresionantă care influenţează finanţele întregii planete
de O.P.    |    20 Sep 2012   •   12:37

Goldman Sachs, „sepia-vampir” ale cărei tentacule adulmecă orice potenţială sursă de profit. Goldman Sachs, „templu al banilor”, unde bonusurile anuale sunt religia neoficială, ce câştigă tot mai mulţi adepţi. Goldman Sachs, „chintesenţă a finanţelor mondiale evreieşti”. Sunt multe felurile în care banca a fost descrisă.

Lansate din invidie sau bazate pe adevăruri de necontestat, toate aceste apelative creionează imaginea unei bănci de investiţii a cărei sete pentru profit a devenit emblematică. Reţeta secretă a succesului băncii: modul unic , imposibil de replicat, în care a înţeles să jongleze cu finanţele. De la banca mică, fondată în 1869 de Marcus Goldman, până la gigantul de acum, condus de Lloyd Blankfein, Goldman Sachs a reuşit să depăşească toate perioadele dificile din istoria finanţelor şi să mai facă şi profit.

Cei care au urcat treptele ierarhiei interne şi care au învăţat să mânuiască banii „the Goldman way” au atras constant atenţia marilor instituţii financiare ale lumii. Încet, dar sigur , banca s-a transformat într-o veritabilă pepinieră ce a exportat constant bancheri pentru mari instituţii financiare internaţionale, fie ele publice sau private.

Această veritabilă reţea de „foşti angajaţi Goldman” a căpătat de-a lungul timpului o influenţă imensă pe scena finanţelor internaţionale, alimentată de munţii de bani pe care firma îi generează şi astăzi. Aproape indiferent de ţara despre care vorbim, vom găsi angajaţi ai băncii, foşti sau actuali, în poziţii cheie.

Citeşte mai multe despre această afacere de miliarde de dolari, pe www.incomemagazine.ro



×
Subiecte în articol: Goldman Sachs
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close