Antena 3 CNN Economic Biz News A fost una din cele mai puternice ţări ale lumii, dar acum riscă INSOLVENŢA

A fost una din cele mai puternice ţări ale lumii, dar acum riscă INSOLVENŢA

A fost una din cele mai puternice ţări ale lumii, dar acum riscă INSOLVENŢA
de O.P.    |    25 Feb 2013   •   10:45

Argentina riscă să intre din nou în default deoarece refuză să plătească 24 miliarde de dolari către fondurile de hedging care nu au acceptat reducerea datoriilor odată cu falimentul statului, în 2002, un nou termen în proces urmând să se judece în următoarele zile în SUA.
  
În timp ce refuză categoria să plătească cele 24 miliarde de dolari către investitorii care nu au acceptat în urmă cu mai bine de 10 ani restructurarea datoriilor statului argentinian, guvernul de la Buenos Aires face eforturi petnru a-şi respecta obligaţiile faţă de creditorii care au preschimbat creanţele în obligaţiuni cu o valoare nominală mai redusă, potrivit Buenos Aires Herald.
  
Argentina califică drept "vulturi" fondurile de hedging care nu au acceptat restructurarea, deoarece au cumpărat obligaţiunile la discounturi puternice faţă de valoarea nominală însă cer plata integrală a datoriilor.
  
Obligaţiunile au fost preschimbate în două rânduri, în 2005 şi 2010, însă un grup de investitori în frunte cu NML Capital, companie afiliată Elliott Management, şi Aurelius Capital Management au refuzat să şteargă din datorii şi susţin că statul argentinian îşi poate permite să plătească, deoarece a acumulat rezerve semnificative.
  
Cele două părţi sunt implicate într-o bătălie îndelungată în justiţie, urmărită atent de toţi investitorii interesaţi de pieţele emergente.
  
Grupul de fonduri de hedging a câştigat mai multe decizii favorabile în justiţie, însă nu a reuşit până acum să obţină sume semnificative în contul datoriilor pe care le revendică.





×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close