Antena 3 CNN Economic Biz News A fost vândută "Prima Casă". Primul contract a fost semnat miercuri în prezenţa premierului (VIDEO)

A fost vândută "Prima Casă". Primul contract a fost semnat miercuri în prezenţa premierului (VIDEO)

A fost vândută "Prima Casă". Primul contract a fost semnat miercuri în prezenţa premierului (VIDEO)
08 Iul 2009   •   12:52

Contractul pentru prima locuinţă din programul "Prima Casă" a fost semnat miercuri, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi premierul Emil Boc.

Este vorba despre un apartament de două camere dintr-un bloc vechi aflat în cartierul bucureştean Colentina, iar titularii contractului, soţ şi soţie, au contractat un credit bancar de 55.000 euro pentru cumpărarea casei. Apartamentul este unul tip confort I decomandat, iar blocul a fost construit în 1986.



Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, că familia în cauză avea deja depus dosarul pentru contractarea unui credit ipotecar şi a fost contactată de bancă pentru a i se prezenta şi varianta programului "Prima Casă".

În acelaşi timp, cumpărătorii au fost avertizaţi că vor trebui să accepte mediatizarea achiziţiei, deoarece sunt practic primii cumpărători ai unei locuinţe prin intermediul acestui program.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie.

Guvernul a primit oferte de la 20 de bănci pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit de Guvern la un miliard de euro.

Emil Boc prezent la semnarea contractului Prima Casă


Antena 3

×
Subiecte în articol: prima casa programul prima casa
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close