Antena 3 CNN Economic Biz News A treia tranşă de la FMI ne-ar putea fi acordată odată cu a patra

A treia tranşă de la FMI ne-ar putea fi acordată odată cu a patra

A treia tranşă de la FMI ne-ar putea fi acordată odată cu a patra
Sursa foto: fmi
19 Noi 2009   •   18:02

FMI ar putea să amâne acordarea celei de-a treia tranşe până în momentul tragerii tranşei a patra, a declarat reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek. Acest lucru ar însemna că banii ar intra în ţară abia în luna martie a anului următor, scrie Capital.

Potrivit lui Tonny Lybek, acordarea simultană a tranşelor trei şi patrueste posibilă, având în vedere faptul că vizita de evaluare pentru acordarea celei de-a patra tranşe e programată pentru finele lunii ianuarie 2010.

Pentru Fond, totul ţine de adoptarea bugetului de stat pentru anul următor. Bugetul trebuia votat în parlament în octombrie, dar, în cazul căderii guvernului prin moţiune de cenzură, acest lucru nu a mai fost posibil, pentru că guvernul interimar nu poate iniţia legi.

Reprezentantul FMI afirmă că ?guvernul trebuie să se finanţeze între timp?, pentru a putea să se susţină. Încă, orice soluţie ar fi destul de scumpă pentru ţară. ?Pentru banii de la FMI, dobânda este de circa 3,5%. La emisiunea de titluri în valută pe piaţa internă, dobânda pentru guvern a fost de 5,25%. Dacă se împrumută în lei, statul plăteşte o dobândă şi mai mare, deci sunt costuri adiţionale?, a declarat Lybek.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, spun că tranşa a treia din împrumutul de la FMI va fi cel mai probabil amânată pentru anul viitor, ţinând cont că sunt puţine şanse de a fi adoptat bugetul pe 2010 în acest an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close