Antena 3 CNN Economic Biz News Aceasta este cea mai căutată meserie din România. Angajatorii oferă mii de locuri de muncă în domeniu

Aceasta este cea mai căutată meserie din România. Angajatorii oferă mii de locuri de muncă în domeniu

Aceasta este cea mai căutată meserie din România. Angajatorii oferă mii de locuri de muncă în domeniu
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Oct 2016   •   17:50

Cele mai căutate meserii pe piața muncii din România, în acest moment, sunt cele de inginer și de specialist în construcții, arată o statistică a unui site de recrutare, potrivit incont.ro.

Companiile au o ofertă variată de joburi în aceste domenii, dar au și de unde alege: pe site-ul de recrutare cu pricina sunt aproximativ 360.400 de candidati specializați în inginerie și construcții.

Momentan, pe BestJobs se găsesc aproximativ 77.220 de ingineri având diferite specializări, în top regăsindu-se inginerii mecanici, proiectanți în construcții, inginerii IT (ingineri de sistem, software, hardware sau de retea), electricieni și inginerii chimiști.

De cealaltă parte, angajatorii recrutează la ora actuală în special ingineri, existând 1.590 anunțuri postate pentru Romania, pentru aproximativ 5.400 locuri de muncă în aceasta arie: 134 anunțuri pentru ingineri constructori, 100 pentru ingineri proiectanți, 66 pentru ingineri în instalații, 92 ingineri electrici, 157 ingineri mecanici, 151 ingineri de calitate, 14 ingineri în telecomunicații, 876 ingineri în IT & automatizări.

×
Subiecte în articol: loc de munca meserie
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close