Antena 3 CNN Economic Biz News Acesta este efectul amenzii de la Consiliul Concurenţei? Carburanţii, scumpiţi pentru a treia oară în acest an

Acesta este efectul amenzii de la Consiliul Concurenţei? Carburanţii, scumpiţi pentru a treia oară în acest an

Acesta este efectul amenzii de la Consiliul Concurenţei? Carburanţii, scumpiţi pentru a treia oară în acest an
Sursa foto: Foto: improve-gas-mileage-guide.com
12 Ian 2012   •   11:33

La numai câteva zile după ce a primit o amendă de la Consiliul Concurenţei, compania OMV Petrom scumpeşte din nou combustibilul. Benzina va costa cu 9 bani/litru mai mult, în timp ce motorina va putea fi achiziţionată la un preţ cu 26 de bani mai mult pe litru, informează Capital.

Aceasta este cea de-a treia scumpire aplicată carburanţilor de către Petrom, de la începutul anului. Prima a avut loc pe 1 ianuarie, când preţurile au crescut cu 2 bani/litru în cazul benzinei şi cu 9 bani la motorină. Cea de-a doua mărire a preţurilor a fost aplicată la data de 6 ianuarie. Atunci, preţurile au crescut cu opt bani pe litru.

În urmă cu două zile, cele mai mari companii petroliere din România, inclusiv Petrom, au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei cu amenzi de până la 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010. Aceasta a fost cea mai mare sancţiune aplicată până în prezent de Consiliul Concurenţei.
 
Reprezentanţii companiei Petrom, citaţi de Capital, au negat că modificarea preţurilor ar avea legătură cu amenda aplicată de Consiliul Concurenţei. Aceştia spus că scumpirea are la bază evoluţia cotaţiilor produselor petroliere din ultimele două luni.

 






×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close