Antena 3 CNN Economic Biz News ACESTA este răspunsul la cea mai fierbinte întrebare din ultimele zile. "Multe sunt speculaţii conjucturale"

ACESTA este răspunsul la cea mai fierbinte întrebare din ultimele zile. "Multe sunt speculaţii conjucturale"

ACESTA este răspunsul la cea mai fierbinte întrebare din ultimele zile. "Multe sunt speculaţii conjucturale"
de O.P.    |    17 Apr 2013   •   13:01

Daca va ganditi sa vindeti aurul din casa, nu va grabiti. Incepand de vineri, metalul galben a intrat intr-un con de umbra, pierzand vertiginos din stralucirea conferita, de-a lungul ultimilor ani, de statutul de valoare-refugiu. De ce aceasta ieftinire galopanta?

Cel mai la indemana raspuns: pentru ca brockerii vand. Si? Si nimic. Restul sunt speculatii conjuncturale, contruite in jurul principiile generale ale evolutiei aceste piete a aurului, extrem de capricioasa.

Totusi, exista cateva teorii care pot explica acest fenomen, scrie publicatia New Yorker.

1. Factorul bitcoin.
Cu exceptia destinatiei sale industriale si cosmetice, aurul indeplineste, in sistemul economic, doua functii. Una este cea de obiect de speculatii. In ultimii ani, fondurile speculative, fondurile de investitii, precum si investitori privati au impins pretul metalului galben de la 600 de dolari/uncie in 2007 pana la recordul de 1.920 de dolari in septembrie 2011. Dar in ultimul timp, valuta virtuala bitcon a privat aurul de stralucirea speculativa, trecand in fruntea preferintelor tuturor. Sa fie bitconul de vina?

Toate motivele din spatele deprecierii galopante a aurului le găsiţi pe
www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close