Adrian Vasilescu (BNR): Ce impact va avea reîntregirea salariilor asupra inflaţiei

de M.Z.    |    04 Mai 2012   •   21:36
Adrian Vasilescu (BNR): Ce impact va avea reîntregirea salariilor asupra inflaţiei Foto: cronicadeiasi.ro

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, consideră că revenirea la nivelul salariilor din 2010 în sectorul public nu va avea efect asupra inflaţiei, informează Agerpres.

"Eu cred că, aşa cum înţeleg eu că ar urma să se facă reîntregirea salariilor, aceasta nu are cum să afecteze inflaţia. După 22 de ani, este prima dată când România se apropie, chiar se încadrează în nivelul mediu european şi cel mediu al zonei euro. În al doilea rând, este posibil ca la sfârşitul acestei luni să vedem o inflaţie 2%", a declarat Vasilescu.

Acesta a mai precizat că tăierea a 25% din salarii a afectat direct creşterea economică, iar întregirea lor va da un impuls creşterii economice.

Adrian Vasilescu a menţionat că reprezentanţii FMI discută cu cei ai BNR probleme de politică monetară şi probleme de stabilitate financiară.

"Aceste probleme sunt în responsabilitatea Băncii Naţionale, prerogative ale BNR şi pot să vă asigur că discuţia cu FMI este calmă şi nu sunt niciun fel de temeri că lucrurile nu vor merge bine. Este o discuţie extrem de tehnică şi nu există niciun fel de neînţelegere. Nu sunt schimbări în politica monetară", a explicat oficialul BNR.

x close