Antena 3 Economic Biz News Adrian Vasilescu (BNR), despre creşterea salariilor: Riscul este ca Executivul să dea cu o mână şi să ia cu două

Adrian Vasilescu (BNR), despre creşterea salariilor: Riscul este ca Executivul să dea cu o mână şi să ia cu două

de M.Z.    |    09 Apr 2017   •   15:52
Adrian Vasilescu (BNR), despre creşterea salariilor: Riscul este ca Executivul să dea cu o mână şi să ia cu două
Sursa foto: Foto: Agerpres

Adrian Vasilescu, consultant de Strategie la Banca Naţională a României, a declarat că riscul cel mare în ceea ce priveşte creşterea salariilor în România este ca Executivul să dea cu o mână şi să ia cu două.

Un investitor străin analizează trei lucruri: legile, instituţiile şi echipele, a declarat, duminică, la o televiziune de știri, Adrian Vasilescu.

”Acest Guvern trebuie să înțeleagă că trebuie să apese pe mai multe pedale. Nu se poate înainta doar cu salariile. Riscul cel mai mare e să ajungem în situaţia unui guvern, oricare, care să dea cu o mână şi să ia cu două. Raportul salarii – productivitate nu se face în niciun cabinet din lume sau în România, ci pe piaţă. (...) De 150 de ani România se dezvoltă cu capital străin. Şi Ceauşescu a apelat la capital străin însă ideologia nu i-a permis ca să lasă investitorului străin mai mult de 49%. De aceea a fost nevoit să apeleze la împrumuturi tot din străinătate. România este o ţară care, cu toate bobârnacele din mass-media, are o atmosferă europeană, este mai occidentală în spirit decât multe alte ţări”, a răspuns Adrian Vasilescu.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close