Antena 3 Economic Biz News Adrian Vasilescu (BNR): Mai urmează tensiuni financiare, din cauza noului val de criză

Adrian Vasilescu (BNR): Mai urmează tensiuni financiare, din cauza noului val de criză

de M.Z.    |    29 Sep 2011   •   09:42
Adrian Vasilescu (BNR): Mai urmează tensiuni financiare, din cauza noului val de criză
Sursa foto: Foto: Intact Images

Scăderea înregistrată miercuri de moneda naţională s-ar putea repeta. Noul val de criză economică va mai aduce tensiuni financiare şi în perioada următoare, a atras atenţia consilierul guvernatorului Băncii Naţionale din România, Adrian Vasilescu.

Fluctuaţiile de curs nu ar trebui să ne îngrijoreze însă foarte mult. Potrivit reprezentanţilor BNR, aceste variaţii au loc în toată regiunea. Mai mult, acestea nu au un caracter constant.

Şi totuşi, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, avertizează că vom avea parte de tensiuni financiare şi în perioada următoare din cauza noului val de criză.

"Sunt mişcări în zonă, retrageri de valută care, probabil, ajung prin America. Asta se întâmplă zilele astea. Poate mâine vine înapoi valuta sau vine altă valută. Mişcările sunt rapizi de la o zi la alta, apar valute în zonă la care nici nu te aştepţi. (...) Planeta e în criză şi atâta vreme cât planeta e în criză, vom avea turbulenţe probabil că multă vreme de aici încolo", a declarat Adrian Vasilescu, consiliderul guvernatorului BNR.

Leul continuă să scadă în raport cu euro. Moneda naţională a scăzut miercuri cu 0,98 de bani faţă de moneda europeană, până la 4,32 lei.

 
Get Adobe Flash player

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close