Antena 3 CNN Economic Biz News Adrian Vasilescu: Leul a rezistat mai bine decât suratele lui din împrejurimi

Adrian Vasilescu: Leul a rezistat mai bine decât suratele lui din împrejurimi

Adrian Vasilescu: Leul a rezistat mai bine decât suratele lui din împrejurimi
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Mai 2012   •   11:01

Deşi văd cum le cresc ratele, chiriile şi plătesc tot mai mult pentru absolut orice, românii sunt îndemnaţi să nu se îngrijoreze în privinţa deprecierii istorice a leului în faţa euro.

Alte ţări precum Polonia sau Ungaria se confruntă cu probleme mult mai mari, susţine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Dacă până acum, creşterea euro a fost pusă pe seama instabilităţii politice din ţară, de acum înainte, oscilaţiile mondei europene vor fi influenţate, cel mai probabil, de criza din Grecia.

"Uitaţi-vă la deprecierile din Cehia, unde ne uitam cu jind la stabilitate, în Polonia, în Ungaria, unde deprecierile sunt mai mari decât la noi. Cauzele nu mai sunt interne. Acum sunt numai şi numai cauze externe. (...) Leul, pe toate fronturile, a rezistat mult mai bine decât toate suratele lui din împrejurimi”, a precizat Vasilescu.

"Noi nu ne asteptam la efecte directe care să producă seisme în ţara noastră. Cert e că ce se întâmplă în Grecia are efect asupra zonei euro", a mai spus consilierul guvernatorului BNR.










×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close