Antena 3 CNN Economic Biz News Adrian Vasilescu: România ar trebui să meargă pe un singur front: însănătoşirea bugetului (VIDEO)

Adrian Vasilescu: România ar trebui să meargă pe un singur front: însănătoşirea bugetului (VIDEO)

Adrian Vasilescu: România ar trebui să meargă pe un singur front: însănătoşirea bugetului (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Iul 2010   •   10:38

?Sunt convins că anul acesta nu vom avea probleme, poate şi la anul, şi dacă nu vom avea probleme la anul, înseamnă că spre sfârşitul anului viitor am putea vorbi despre ieşirea din recesiune?, a declarat marţi Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. Afirmaţia a fost făcută înaintea întâlnirii pe care o au marţi reprezentanţii FMI cu patronatele din România. O delegatie a Fondului verifică în aceste zile stadiul reformelor aplicate de Guvernul Boc pentru a putea primi a şasea tranşă din împrumut.

În acelaşi timp, consilierul Guvernatorului BNR a declarat că România trebuie să-şi canalizeze eforturile către un singur front, şi anume însănătoşirea bugetului. ?România nu-şi poate permite să poarte o bătălie pe două fronturi: pentru sănătatea bugetului şi ieşirea din recesiune. Ar trebui să mergem însănătoşirea bugetului. Cert este că în acest an trebuie să facem ceva pentru sănătatea bugetului?, a subliniat Adrian Vasilescu.

 

Acesta a mai precizat că este posibilă modificarea TVA-ului şi a cotei unice pentru a câştiga bătălia pe care o ducem pentru atracţia investiţiilor, cu Ungaria şi Bulgaria. ?Pot să vă spun că şi ministerul Finanţelor se uită în jur şi vede ce se întâmplă în Ungaria şi Bulgaria, care ne sunt concurenţi în privinţa atragerii de investiţii străine. Va fi nevoie de o modificare a TVA-ului, a cotei unice, nu ştiu, dar această bătălie trebuie să o purtăm şi la anul, şi în anii care vor veni?, apreciază Vasilescu.

 

Vasilescu a fost întrebat de jurnalişti dacă România poate face faţă unui nou împrumut destinat investiţiilor, împorumut despre care au vorbit patronatele. ?Poate să facă faţă orice ţară unui împrumut de investiţii pentru că acestea sunt multiplicatoare?, a explicat Adrian Vasilescu.

 

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close