Antena 3 CNN Economic Biz News Adrian Vasilescu: S-a ştiut de câţiva ani că trebuie să se taie din pensii şi salarii (VIDEO)

Adrian Vasilescu: S-a ştiut de câţiva ani că trebuie să se taie din pensii şi salarii (VIDEO)

Adrian Vasilescu: S-a ştiut de câţiva ani că trebuie să se taie din pensii şi salarii (VIDEO)
24 Mai 2010   •   08:39

Mai marii de la Bucureşti ştiau că vine criza, dar nu s-au grăbit să ia măsurile potrivite la vremea lor. Acum nu ar trebui forţată ieşirea din recesiune, pentru că asta ar aduce pagube însemnate economiei, pe termen lung. Cel puţin aşa declară consilierului BNR, Adrian Vasilescu, într-un interviu pentru Gândul..

România plăteşte acum pentru greşelile bugetare făcute mai ales în anii electorali - este de părere consilierul BNR, Adrian Vasilescu. El a declarat pentru cotidianul Gândul că autorităţile ştiau de mult că trebuie să taie din pensii şi salarii.

"Aş putea spune că s-a ştiut de câţiva ani, pentru că există o sumă de reguli în economie. Când le încalci, ai probleme, iar una dintre regulile foarte importante în politica fiscală este ceva asemănător cu proverbul să-ţi faci iarna sanie şi vara căruţă", a declarat Vasilescu.

Ce e de făcut în continuare? Adrian Vasilescu spune că e bine ca România să nu se grăbească să iasă brusc din recesiune.

"Dacă nu suntem în stare să facem o creştere economică sănătoasă şi vrem să ieşim din recesiune pe o creştere economică bolnavă, e preferabil să mai rămânem în recesiune şi să ne pregătim o ofensivă ca lumea", a spus Vasilescu.

Consilierul lui Mugur Isărescu precizează că o creştere economică forţată s-ar baza pe consum, pe salarii fără echivalent în productivitate şi pe cheltuieli bugetare fără acoperire, ceea ce ar fi un dezastru pe termen lung.

Adrian Vasilescu susţine că sunt şanse slabe ca guvernatorul BNR, Mugur Isărescu să accepte un eventual post de premier, pentru a scoate România din criză. Şi asta pentru că e mare nevoie de el la Banca Centrală, iar prim-ministrul trebuie susţinut politic.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu BNR criza pensii salarii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close