Antena 3 CNN Economic Biz News Adriean Videanu: Nu e un capăt de ţară dacă preţurile gazelor şi gigacaloriei vor creşte (VIDEO)

Adriean Videanu: Nu e un capăt de ţară dacă preţurile gazelor şi gigacaloriei vor creşte (VIDEO)

Adriean Videanu: Nu e un capăt de ţară dacă preţurile gazelor şi gigacaloriei vor creşte (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Oct 2010   •   13:17

Un fost ministru, Adrian Videanu, spune senin că nu este un capăt de ţară dacă preţurile gazelor şi gigacaloriei vor creşte.

Chiar dacă preţurile gazelor şi energiei termice vor creşte cu 5-6%, "nu este un capăt de ţară", iar cheltuielile suplimentare ale fiecărei familii vor fi nesemnificative, consideră fostul ministru.

El a făcut această afirmaţie întrebat dacă ANRE va majora preţul gazelor şi în contextul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a spus că în Guvern, pe când mai deţinea portofoliul Finanţelor, s-a discutat despre o majorare a preţului gazelor cu 7%, informează Mediafax.

Preşedintele ANRE, Dan Iulius Plaveti, a afirmat, joi, că în luna noiembrie Autoritatea va finaliza o analiză privitoare la evoluţia preţurilor gvazelor naturale livrate consumatorilor.

"Noi nu facem speculaţii pe această temă. În momentul când vom avea o variantă clară, în care vom ţine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veţi fi anunţaţi", a declarat Plaveti după o conferinţă de presă.

Preţurile la gaze şi energie nu au suferit modificări în acest an. Tariful gazelor naturale a scăzut cu 5% la 1 iulie 2009, după ce la 1 mai a fost redus cu 3%, iar preţul plătit de populaţie pentru electricitate a fost menţinut şi în 2009.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei estimează o creştere a preţului la gaze cu 5%.



Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close