Antena 3 CNN Economic Biz News Afacerile româneşti se mută în Bulgaria, unde impozitul pe profit şi cel pe venit sunt de 10%

Afacerile româneşti se mută în Bulgaria, unde impozitul pe profit şi cel pe venit sunt de 10%

Afacerile româneşti se mută în Bulgaria, unde impozitul pe profit şi cel pe venit sunt de 10%
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Ian 2011   •   14:41

Nu e urmă de îndoială: la ei e mai bine!... La vecinii bulgari pe care dările la stat nu-i îndoaie, aşa cum se întâmplă la noi. Exodul deja a început: Tot mai mulţi oameni de afaceri se îndreaptă spre Ruse, acolo unde-i aşteaptă deja avocaţii români pentru a-i înscrie la Registrul Comerţului.

În România impozitele pe profit şi pe venit sunt de 16%. In Bulgaria, de 10%. Forţa de muncă e mai ieftină! La noi impozitele pe salarii ajung la 62% în timp ce la ei sunt la jumătate! Salariul minim în România, la privat, este de 165 de euro, iar la bulgari de 123 de euro. În plus, dacă la noi cursul e fluctuant, acum de 4,25 de lei pentru un euro, la ei este fix, de 1,95 leva pentru un euro.

Costurile de constituire a firmei sunt între 350 şi 600 de euro.

Şi nu doar Bulgaria e vizată.

Ţara s-a împărţit: firmele din partea română moldovenească se îndreaptă spre  Republica Moldova, cei din Muntenia au luat drumul Bulgariei, iar Transilvania drumul Ungariei.

Astfel, România pierde bani şi investitori străini. Singurii care ar putea veni cu noi oferte de muncă pentru români şi cu un aport mai mare la bugetul statului român.

 

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close