Antena 3 Economic Biz News Ambasadorul SUA: Singura soluţie de a atrage investitori în sectorul energetic este privatizarea

Ambasadorul SUA: Singura soluţie de a atrage investitori în sectorul energetic este privatizarea

de Antena3.ro    |    26 Oct 2011   •   12:47
Ambasadorul SUA: Singura soluţie de a atrage investitori în sectorul energetic este privatizarea Foto: Intact Images

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat miercurea aceasta că singura soluţie ca România să atragă investitori în sectorul energetic este liberalizarea pieţei, respectiv privatizarea, relatează Mediafax.

"Nu puteţi atrage investiţii în energie dacã nu vã liberalizaţi piaţa, cred cã aveţi o astfel de obligaţie şi faţã de UE, trebuie sã mergeţi înainte cu asta. Trebuie sã privatizaţi, cred cã aşa trebuie sã vã gândiţi sã faceţi", a explicat Gitenstein.

Karoli Borbely, secretarul de stat în Ministerul Economiei, a declarat că instituţia pe care o reprezintă va continua privatizările pe care le-a început.

"Încercãm sã atragem cât mai multe companii, nu avem decât sã învãţãm de la polonezi, care au fãcut o treabã extraordinar de bunã [...] Noi avem toatã deschiderea pentru companiile din SUA şi pentru cele europene", a precizat Borbely.

România s-a angajat în faţa FMI şi a Comisiei Europene să liberalizeze treptat preţurile la energie şi gaze naturale.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close