Antena 3 CNN Economic Biz News Amendă RECORD pentru benzinarii din România. Află care sunt companiile sancţionate

Amendă RECORD pentru benzinarii din România. Află care sunt companiile sancţionate

Amendă RECORD pentru benzinarii din România. Află care sunt companiile sancţionate
Sursa foto: Foto: 123rf.com
10 Ian 2012   •   13:14

Cele mai mari companii petroliere din România au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei cu amenzi de până la 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010. Aceasta este cea mai mare sancţiune aplicată până în prezent de Consiliul Concurenţei. Amenda a fost dată ca urmare a unei investigaţii derulate pe piaţa carburanţilor.

Autoritatea de reglementare a investigat cele mai mari şase companii petroliere din România, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil. Consiliul Concureţei avea suspiciuni că acestea s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină.

Cifrele de afaceri cumulate în 2010 ale companiilor OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI România, MOL Romania Petroleum Products şi Lukoil România se ridică la 32,4 miliarde de lei. Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ un miliard de lei.

"Raportul distinge între companii. Sunt diferenţe între faptele comise de companiile investigate, iar legea spune că iniţiatorul (unui comportament anticoncurenţial - n.r.) va fi sancţionat mai sever", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, citat de Mediafax.

Cea mai mare sancţiune ce poate fi aplicată de Consiliul Concurenţei este de echivalentul a 10% din cifra de afaceri.

 






×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close