Antena 3 CNN Economic Biz News Amenzile pentru vânzarea alimentelor expirate ar putea fi majorate de câteva zeci de ori

Amenzile pentru vânzarea alimentelor expirate ar putea fi majorate de câteva zeci de ori

Amenzile pentru vânzarea alimentelor expirate ar putea fi majorate de câteva zeci de ori
Sursa foto: amenzi
30 Iul 2009   •   16:18

Amenzile pentru valorificarea produselor alimentare expirate sau a celor retrase de autorităţi în acest sens ar putea fi majorate de la 2.000-3.000 de lei la 40.000-50.000 de lei, potrivit unui proiect de act normativ care modifică valoarea sancţiunilor acordate de Autoritatea Sanitară Veterinară, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege prin care se modifică valoarea amenzilor şi se stabilesc noi contravenţii la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor a fost, deja, aprobat de Consiliul Consultativ al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentatelor şi va fi trimis Guvernului.

Vor fi operate şi alte sancţiuni pentru neîndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de legislaţia sanitară veterinară. Valorile acestora vor creşte de la 5.000-10.000 de lei la 20.000-40.000 lei, se arată într-un comunicat al autorităţii.

Consiliul Consultativ a mai decis şi ca România să solicite Comisiei Europene să prelungească perioada de tranziţie cu peste un an pentru unităţile din industria alimentară care manipulează produse de origine animală (carne roşie, carne pasăre, peşte şi produse din pescuit).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: amenzi
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close