Antena 3 CNN Economic Biz News America poate rezista unei noi RECESIUNI. Care ar fi costurile

America poate rezista unei noi RECESIUNI. Care ar fi costurile

America poate rezista unei noi RECESIUNI. Care ar fi costurile
de O.P.    |    08 Mar 2013   •   12:02

Din cele 18 bănci testate de Fed doar Ally Financial, fosta divizie financiară a General Motors, ar înregistra într-o nouă recesiune puternică pierderi de o asemenea amploare astfel încât să fie în pericol de faliment.

Toate celelalte 17 instituţii de credit ar avea suficient capital pentru a rezista, potrivit CNN. Printre băncile testate se află JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley, Goldman Sachs şi Citigroup.

Chiar dacă nu ar risca falimentul într-o nouă recesiune gravă, capitalul de rangul 1 al Goldman Sachs şi Morgan Stanley ar coborî la un nivel puţin peste cel considerat acceptabil de Fed, arată analiza băncii centrale.

Citigroup, instituţie financiară care s-a confruntat cu probleme de la declanşarea crizei financiare, a fost desemnată de Fed cea mai bine pregătită pentru a rezista crizei dintre cele mai mari şase bănci americane. Citi este urmată de Wells Fargo şi Bank of America.

Pe următorele poziţii se plasează JPMorgan Chase, considerată în general a fi cea mai puternică bancă dintre marile instituţii de credit din SUA, Goldman Sachs şi Morgan Stanley.

×
Subiecte în articol: recesiune
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close