Antena 3 CNN Economic Biz News ANAF va avea un departament special pentru controlarea averilor mari

ANAF va avea un departament special pentru controlarea averilor mari

ANAF va avea un departament special pentru controlarea averilor mari
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Dec 2010   •   09:52

Veniturile nejustificate vor fi controlate şi impozitate. Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, la postul public de televiziune, că în cadrul ANAF va fi înfiinţat un departament special care să se ocupe cu analiza averilor mari. Astfel, susţine Boc, vor fi sancţionaţi cei care contribuie la evaziunea fiscală.

"Aceia care au venituri foarte mici sau aproape inexistente, dar în spate au vile, maşini de lux, concedii în străinătate, opulenţă, vor trebui să spună de unde au aceste resurse financiare. Iar dacă nu pot spune, aceste diferente se impozitează cu 16% si banii merg la bugetul de stat, iar dacă există şi o infracţiune e treaba penalului să analizeze", a declarat Emil Boc, la TVR1.

Boc, despre controlarea averilor


Declaraţia premierului vine după ce ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat că cei care au venituri foarte mari, dar nu şi le declară corect, nu vor avea linişte în 2011.

"Pentru acele persoane fizice care nu îşi declară veniturile, adică sunt în situaţia să aibă venituri foarte mari şi impozite zero, fără să aibă venituri a căror impozitare să se fi făcut în mod legal, le transmit că nu pot să stea liniştite", a declarat Ialomiţianu, adăugând că este vorba despre "cei care au iahturi, vile şi îşi petrec vacanţele în locurile unde tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot să justifice (cheltuielile-n.r.) prin veniturile declarate".

Guvernul a decis săptămâna trecută că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16 la sută pentru diferenţa dintre cele două valori. Mai mult, la anul cei de la Fisc vor lua la puricat averile a 200-300 de persoane. Vizaţi sunt patronii foarte bogaţi, care nu au declarat veniturile şi s-au sustras astfel de la plata impozitelor.

Ialomiţianu, despre averile nejustificate

×
Subiecte în articol: Emil Boc ANAF averi venituri control impozitare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close