Antena 3 CNN Economic Biz News Analiză: Zelul austerităţii riscă să împingă Europa înapoi în recesiune

Analiză: Zelul austerităţii riscă să împingă Europa înapoi în recesiune

Analiză: Zelul austerităţii riscă să împingă Europa înapoi în recesiune
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
de N.B.    |    14 Dec 2011   •   18:05

Abordarea, înclinată spre austeritate şi sacrificiu, a Uniunii Europene pentru rezolvarea crizei datoriilor riscă să înrăutăţească situaţia, blocând creşterea economică, de care este nevoie pentru strângerea banilor necesari pentru plata datoriilor, arată o analiză Reuters.

Guvernele din toată Europa impun măsuri de austeritate, tăind din costuri şi crescând taxele şi impozitele pentru a-i convinge pe investitori că sunt serioşi cu privire la îmbunătăţirea finanţelor publice, în speranţa că aceştia vor cumpăra obligaţiuni de stat.

Zelul austerităţii riscă să împingă întreg continentul înapoi în recesiune, pe o pantă alunecoasă, cu previziuni de creştere din ce în ce mai mici, care pun presiune asupra bugetelor, deja împovărate de datorii, fapt ce va determina impunerea a noi măsuri de austeritate.

Criza se extinde cu rapiditate în zona euro, urcând costurile de împrumut ale statelor până la niveluri nesustenabile, iar ţările recurg tot mai mult la reduceri de cheltuieli în locul unor reforme structurale dificile.

Urmările sunt cozile mai mari pentru ajutor de şomaj, prăbuşirea companiilor şi presiunea foarte mare asupra serviciilor publice.

×
Subiecte în articol: recesiune criza datoriilor reforme buget
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close