Antena 3 CNN Economic Biz News Angajaţii federali din SUA, chemaţi să se întoarcă la serviciu, după ce ţara a evitat blocajul bugetar

Angajaţii federali din SUA, chemaţi să se întoarcă la serviciu, după ce ţara a evitat blocajul bugetar

Angajaţii federali din SUA, chemaţi să se întoarcă la serviciu, după ce ţara a evitat blocajul bugetar
de S.T.    |    17 Oct 2013   •   08:53

Preşedintele american, Barack Obama, le-a cerut, miercuri seara, tuturor angajaţilor federali care au intrat în concediu fără plată din cauza blocajului bugetar să se întoarcă la muncă joi, după ce Congresul a votat o lege temporară privind finanţele, relatează AFP.
   
"Acum că legea a fost aprobată de Senat şi Camera Reprezentanţilor, preşedintele o va promulga încă din această seara, iar angajaţii (federali) trebuie să îşi reia activitatea mâine dimineaţă", a declarat Sylvia Matthews Burwell, directoarea biroului pentru buget de la Casa Albă.
   
Votul final al Congresului de miercuri seară, cu doar câteva ore înainte de data limită fixată de Trezoreria americană pentru ridicarea limitei legale a îndatorării publice, încheie mai multe săptămâni de bătălie politică istovitoare.
   
Compromisul prevede ridicarea plafonului datoriei până la 7 februarie, redeschiderea totală până la 15 ianuarie a agenţiilor federale şi convocarea unei comisii pentru negocierea unui buget pentru restul anului 2014.

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close