Antena 3 CNN Economic Biz News Anunţul făcut de cea mai puternică ţară din Europa: "Economia ţării va creşte peste aşteptări"

Anunţul făcut de cea mai puternică ţară din Europa: "Economia ţării va creşte peste aşteptări"

Anunţul făcut de cea mai puternică ţară din Europa: "Economia ţării va creşte peste aşteptări"
de O.P.    |    18 Mar 2015   •   12:52

Economia Germaniei va creşte cu 1,5% în acest an, datorită cererii interne şi a consumului, urmând ca produsul intern brut să avanseze cu 1,6% anul viitor, potrivit estimărilor guvernului de la Berlin, informează The Wall Street Journal.

"După ce activităţile economice au stagnat la jumătatea anului 2014, revenirea economică a început la finalul anului trecut. Acest trend a continuat la începutul acestui an", se arată în propunerea de buget pe 2016.

Anterior, institutele de cercetare economică au prognozat o creştere cuprinsă între 1,3% şi 1,9%  a celei mai mari economii europene pentru acest an. Analiştii au apreciat, de asemenea, că avansul economiei germane se va situa îmtre 1,6% şi 2% în 2016.

Consumul privat va urca cu 1,6% în acest an faţă de nivelul din 2014 şi cu 1,5% anul viitor, conform datelor guvernului german.

De asemenea, executivul de la Berlin estimează că exporturile vor avansa cu 4,3% în 2016, în timp ce importurile vor urca cu 4,9%.

Germania a înregistrat un excedent comercial record anul trecut, de 217 miliarde de euro, reprezentând 7,4% din produsul intern brut al ţării. Exporturile au urcat cu 3,7% anul trecut comparativ cu 2013, înregistrând un nivel record de 1.134 miliarde de euro, în timp ce importurile au atins cel mai înalt nivel din istorie, ridicându-se la 916,5 miliarde de euro în 2014.

Guvernul arată în propunerea de buget că principalele riscuri cu care se confruntă economia germană sunt evoluţia comerţului internaţional şi conflictele geopolitice.


×
Subiecte în articol: crestere economica
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close