Antena 3 CNN Economic Biz News Anunţul important privind cea mai mare putere economică a lumii

Anunţul important privind cea mai mare putere economică a lumii

Anunţul important privind cea mai mare putere economică a lumii
Sursa foto: Foto: www.mrwallpaper.com
31 Iul 2013   •   16:40
Economia SUA a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de 1,7%, peste estimarea medie a analiştilor de 1%. Creştrea economică a fost susţinută de majorarea neaşteptată a stocurilor, în timp ce cheltuielile de consum au avansat sub ritmul din primul trimestru, a anunţat Departamentul pentru Comerţ, citat de Bloomberg.

În primul trimestru, economia americană a consemnat o creştere de 1,1%, revizuită în scădere faţă de o estimare anterioară de 1,8%.

Guvernul american a revizuit metodologia de calcul a PIB-ului, astfel că creşterea pe 2012 a fost îmbunătăţită de la 2,2% la 2,8%. Revizuirile afectează datele economice până în anul 1929.

Cheltuielile de consum, care reprezintă 70% din economia SUA, au urcat cu 1,8% în trimestrul al doilea, după un avans de 2,3% în primul trimestru.

În plus, datele Departamentului pentru Comerţ arată o continuare a încetinirii inflaţiei sub ţinta Rezervei Federale.

"Sunt semne încurajatoare că economia poate suporta restrângerile bugetare. Totul arată şi se simte mai bine. Vom vedea un semestru al doilea mai bun decât primul, la nivel general", a declarat Stuart Hoffman, economist şef la PNC Financial Services Group în Pittsburgh.

×
Subiecte în articol: SUA crestere economica
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close