Antena 3 CNN Economic Biz News AOAR nu susţine un nou acord cu FMI şi propune extinderea atribuţiilor BNR

AOAR nu susţine un nou acord cu FMI şi propune extinderea atribuţiilor BNR

AOAR nu susţine un nou acord cu FMI şi propune extinderea atribuţiilor BNR
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   17:53

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) nu este de acord cu contractarea unui nou împrumut de la FMI. În schimb, AOAR propune o lege care să fie iniţiată şi aprobată de urgenţă în Parlament, prin care să se modifice actualele prevederi cu privire la funcţionarea BNR, extinzând atribuţiile acesteia şi în domeniul asigurării dezvoltării economice a României şi, de asemenea, împuternicirea băncii centrale de a calcula Rezervele Minime Obligatorii impuse bancilor comerciale în funcţie de structura portofoliului creditelor acordate de acestea, relatează Mediafax.

De asemenea, AOAR nu susţine contractarea unui nou împrumut de la FMI. În locul acestuia AOAR propune constituirea unui fond strategic de investiţii în valoare de 5-7 miliarde de euro, prin emiterea de titluri de stat, tranzacţionabile pe Bursa de Valori Bucureşti.

"Apreciem că, alături de reducerea drastică a cheltuielilor bugetare, este de maximă importanţă adoptarea de către Guvern sau Parlament a unor măsuri hotărâte şi curajoase care să restabilească încrederea investitorilor, a consumatorilor şi a societăţii în ansamblul ei", se arată într-un comunicat al AOAR.

Oamenii de afaceri din asociaţie au elaborat în acest sens şi un set de propuneri pe baza experienţei ţărilor membre UE, dar şi a realităţilor economiei româneşti.

"Titlurile de stat vor fi bonificate cu o dobândă atractivă, ce va permite, prin plăţile anuale, o remunerare stimulativă pentru populaţie. Operaţiunea va creşte gradul de încredere al populaţiei, va stimula consumul şi va asigura resursele financiare necesare finanţării unor proiecte de importanţă naţională sau regională. Depozitele populaţiei se ridică la circa 15 miliarde de euro", potrivit comunicatului citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imprumut FMI
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close