Antena 3 CNN Economic Biz News Aproape 10.000 de greci au protestat împotriva măsurilor de austeritate (VIDEO)

Aproape 10.000 de greci au protestat împotriva măsurilor de austeritate (VIDEO)

Aproape 10.000 de greci au protestat împotriva măsurilor de austeritate (VIDEO)
Sursa foto: protest
15 Mai 2010   •   18:36

Grecii au răspuns apelului făcut de politicieni de a participa la un miting de amploare. Aproape 10.000 de oameni au mărşăluit spre Parlament la apelul Partidului Comunist de data aceasta în speranţa că vor reuşi să îi convingă pe liderii de la Atena să mai reducă din măsurile de austeritate.


Străzile Atenei au fost invadate de mii de pensionari, profesori şi funcţionari publici. Oamenii au ieşit la protest la apelul Partidului Comunist şi cer renunţarea la măsurile luate de guvern pentru a economisi bani la buget. Grecia a aprobat, la cererea FMI şi UE, scăderea pensiilor, tăierea bonusurilor şi îngheţarea salariilor din sectorul public.

Viitorul este sumbru pentru muncitori, fermieri şi, în general, pentru cei care câştigă puţin. Aceştia nu au nici o perspectivă. Capitalismul, băncile, monopolurile, alături de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, i-au sabotat pe aceşti oameni.

Grecia are o datorie externă de 300 de miliarde de euro, iar deficitul bugetar a ajuns la peste 13 procente. FMI şi Uniunea Europeană au acceptat să-i acorde un împrumut de 110 miliarde de euro în schimbul reducerii drastice a cheltuielilor bugetare. De la anunţare măsurilor de austeritate grecia se confruntă cu nun val de proteste ce par să nu se mai termine. Umătoare grevă generală va alea loc pe 20 mai.



Antena 3




×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close