Antena 3 CNN Economic Biz News Ar economisi, dar n-au de unde. Numai o treime dintre români reuşesc să pună bani la saltea

Ar economisi, dar n-au de unde. Numai o treime dintre români reuşesc să pună bani la saltea

Ar economisi, dar n-au de unde. Numai o treime dintre români reuşesc să pună bani la saltea
Sursa foto: Foto: www.stocks-for-beginners.com
01 Noi 2011   •   07:29
Dumneavostra reusiţi să puneţi bani deoparte?
149 de voturi

Românii au dureri mari de cap pentru că nu reuşesc să pună bani la saltea. Asta spre deosebire de nemţi, austrieci, britanici şi olandezi, care ne dau lecţii la acest capitol.

Doar o treime dintre români economisesc bani. Şi asta nu pentru că ne place să cheltuim, ci pentru că nu avem de unde. Dintre aceştia, doar 10% reuşesc să pună deoparte mai mult de 100 de euro. Restul abia strâng câte 40 de euro pe lună. Mai avem mult până îi ajungem din urmă pe germani, care sunt un exemplu de "aşa da" când vine vorba de economii.

Nemţii pun deoparte circa 180 de euro pe lună. Sunt urmaţi de austrieci, care economisesc 168 de euro la fiecare salariu. Cam tot atât pun deoparte şi britanicii. Economiile scad cu cât ne îndreptăm mai mult spre estul Europei. Aici, ceţăţenii pun deoparte de două sau chiar de trei ori mai puţini bani decât cei din ţările vestice.

De exemplu, slovacii economisesc aproximativ 90 de euro pe lună, în timp ce, ungurii depun în conturile de economii doar 50 de euro pe lună. Cu 10 euro mai mult faţă de ucrainieni şi români.

Ce-i drept, şi salariile sunt mai mici. Venitul mediu în ţara noastră este de 350 de euro, în timp ce în Germania şi Marea Britanie este de aproape 2.700 de euro.

CELE MAI MARI ECONOMII
Germania - 180 de euro/ lună
Austria - 168 de euro/ lună
Marea Britanică - 160 de euro/ lună
Olanda - 155 de euro/ lună

CELE MAI MICI ECONOMII
Slovacia - 90 de euro/ lună
Ungaria - 50 de euro/ lună
Ucraina - 40 de euro/ lună
România - 40 de euro/ lună

 


×
Subiecte în articol: economii economie sărăcie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close