Antena 3 CNN Economic Biz News Ar pleca din România într-o clipită! Peste 80% dintre români vor să lucreze în străinătate

Ar pleca din România într-o clipită! Peste 80% dintre români vor să lucreze în străinătate

Ar pleca din România într-o clipită! Peste 80% dintre români vor să lucreze în străinătate
Sursa foto: Foto: careers.maxupdates.tv
14 Dec 2011   •   07:29

Românii şi-au pierdut orice speranţă în economia naţională. 8 din 10 vor să meargă la muncă în străinătate. Sunt convinşi că acolo au mai multe şanse să se realizeze profesional.

84 % dintre conaţionali sunt interesaţi de un loc de muncă peste hotare. Ar pleca şi mâine dacă ar găşi o ofertă pe placul lor. Principalul motiv? Nivelul de trai scăzut în România şi lipsa unor perspective de viitor. La nivel mondial, procentul de migrare este semnificativ mai mic. Doar jumătate şi-ar părăsi ţara de origine pentru a lucra printre străini.

Cei mai mulţi români ar alege să muncească în Marea Britanie, Germania şi Franţa. 70% dintre ei vor contracte pe o perioadă determinată. Dar nu mai scurtă de 5 ani.

Îşi caută oferte, în special, pe site-uri internaţionale de recrutare. 81% dintre români sunt cu ochii pe astfel de site-uri.

Nu sunt descurajaţi de situaţia economică din statele europene. Sau de faptul că românii care lucrează deja peste hotare aduc tot mai puţini bani în ţară. În acest an, vor aduce circa 3,5 miliarde de euro. Jumătate din veniturile din 2008.

 






×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close