Antena 3 CNN Economic Biz News Aşa arată BLESTEMUL unei naţiuni, care a ajuns în fruntea lumii. "Va fi cea mai răsunătoare prăbuşire din istorie"

Aşa arată BLESTEMUL unei naţiuni, care a ajuns în fruntea lumii. "Va fi cea mai răsunătoare prăbuşire din istorie"

Aşa arată BLESTEMUL unei naţiuni, care a ajuns în fruntea lumii. "Va fi cea mai răsunătoare prăbuşire din istorie"
Sursa foto: Foto: Business Insider
de O.P.    |    08 Mar 2013   •   07:58

Au crezut că sunt invincibili, iar atunci când întreaga lume fremăta lovită din plin de criza economică, ei reinventau luxul, creşteau salariile şi construiau fără măsură.

Chinezii trăiesc acum cu spaima că totul se poate nărui într-o secundă, iar semnele arată în această direcţie. Autostrăzile, oraşele, mall-urile sunt pustii. Într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la CBS News se poate vedea cum arată construcţiile care par blestemate: nimeni nu trece pe acolo, nimeni nu-şi cumpără apartamente acolo, nimeni nu merge pe acele drumuri.

Să luăm de exemplu provincia Zhengzhou: la o oră de vârf, pe autostrada proaspăt construită nu circulă decât o singură maşină, pare greu de crezut, dar este cât se poate de adevărat.

În aceeaşi provincie, în mii de apartamente bate vântul, şi chiar dacă se întâmplă aşa, preţurile lor nu au scăzut.

Pentru oraşele fantomă, pentru autostrăzile spre nicăieri, guvernul chinez a alocat mai bine de 2.000 de MILIARDE de dolari, însă acum aceste decizii s-ar putea întoarce împotriva lor.

Ca să atragă cumpărătorii în aceste oraşe, au fost puse loggo-urile FALSE ale unor companii de renume internaţional: Apple, Adidas, Zara, H&M sau KFC.

Cât va mai dura până când bula de săpun va exploda? Analiştii nu cred că va mai trece atât de mult timp; unii vorbesc despre efectul unui bulgăre care deja a luat-o la vale.

Oricum ar fi, efectele vor fi resimţite la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: autostrazi
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close