Antena 3 CNN Economic Biz News Ascund banii în scutece şi în turtă dulce. Germanii sunt disperaţi să-şi retragă banii din conturile elveţiene

Ascund banii în scutece şi în turtă dulce. Germanii sunt disperaţi să-şi retragă banii din conturile elveţiene

Ascund banii în scutece şi în turtă dulce. Germanii sunt disperaţi să-şi retragă banii din conturile elveţiene
Sursa foto: Foto: www.sodahead.com
04 Sep 2013   •   10:45
Dacă până acum au evitat plata taxelor prin plasarea veniturilor în conturi din Elveţia, în prezent germanii sunt îngrijoraţi de decăderea secretului bancar şi au început să aducă averea acasă recurgând la metode bizare pentru a trece graniţa. Printre aceste metode se numără ascunderea banilor în scutece pentru adulţi sau în lenjeria intimă.

În urma crizei financiare mondiale, băncile elveţiene au devenit ţinta unor campanii susţinute de mai multe guverne, printre care Statele Unite şi Germania, pentru a depista persoanele care nu plătesc taxe prin ascunderea banilor în conturi off-shore, informează Bloomberg.

Guvernul elveţian a solicitat băncilor să nu mai preia de la clienţi fonduri nedeclarate, iar autorităţile din Germania au cumpărat de la foşti angajaţi ai instituţiilor financiare din Elveţia informaţii privind clienţii germani.

Temerile germanilor au fost accentuate şi de mediatizarea unor cazuri controversate în care diferite personalităţi din Germania, printre care preşedintele Bayern Munchen, Uli Hoeness, au fost acţionate în justiţie pentru evaziune fiscală prin utilizarea unui cont din Elveţia.

"Am prins un bărbat de 72 de ani care purta un corset de damă cu 150.000 de euro înghesuiţi în el. Într-un alt caz, un bărbat avea două scutece de adult şi ascunsese aproape 140.000 de euro între ele", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor vamale din districtul Loerrach, una dintre cele trei zone din landul Baden-Württemberg care au graniţă cu Elveţia.

Potrivit legii, persoanele care traversează graniţa cu mai mult de 10.000 de euro cash trebuie să declare sumele.

În Germania, numărul cazurilor în care această regulă este încălcată a crescut de 11 ori în ultimii 12 ani. Pedeapsa constă în confiscarea a 10-25% din suma descoperită.

Numai anul trecut, autorităţile vamale germane de la graniţa cu Elveţia au descoperit sume nedeclarate în valoare totală de 20 milioane euro. Numai în oraşul Lindau au fost găsite sume în valoare totală de 2 milioane euro, un bărbat fiind prins cu 25.000 de euro ascunşi într-o casă din turtă dulce.

"Un cuplu de pensionari avea bani în pantofi, iar într-un alt caz cineva acunsese banii lângă bateria automobilului. Ascunderea banilor în compartimente ascunse sub haine sau în lenjeria intimă este deja un incident comun", comentează un purtător de cuvânt al autorităţilor vamale din districtul Singen, la graniţa cu Elveţia.

Germanii constituie cel mai mare grup de turişti străini în Elveţia şi îşi pot accesa cu uşurinţă conturile în timpul vacanţelor.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Elvetia
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close