Antena 3 CNN Economic Biz News Asigurări de la ministrul de Finanţe: România îşi permite revenirea salariilor bugetarilor

Asigurări de la ministrul de Finanţe: România îşi permite revenirea salariilor bugetarilor

Asigurări de la ministrul de Finanţe: România îşi permite revenirea salariilor bugetarilor
Sursa foto: Foto: antena3.ro
de M.Z.    |    30 Apr 2012   •   16:05

Situaţie macroeconomică din prezent permite revenirea salariilor, a anunţat, luni, ministrul de Finanţe, Bogdan Drăgoi, cu ocazia discuţiilor pe care premierul desemnat Victor Ponta le va avea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, informează Agerpres.

"Situaţia de astăzi permite revenirea salariilor, şi cifrele macro permit acest lucru în următoarele 5-6 luni", a spus actualul ministru de Finanţe.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, premierul desemnat, va avea luni o întrevedere cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional. Întâlnirea se va desfăşura la sediul USL din şoseaua Kiseleff nr. 57, cu începere de la ora 16.00.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, faptul că îşi doreşte ca delegaţia FMI, BM şi CE, care se află în aceste zile la Bucureşti, să plece din România cu o nouă scrisoare de intenţie.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au început marţi să lucreze la Bucureşti în cadrul celei de-a cincea evaluări a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close