Antena 3 CNN Economic Biz News Astăzi s-ar putea schimba în bine viitorul ţării. Aleşii noştri vor să îi convingă pe chinezi să investească în România

Astăzi s-ar putea schimba în bine viitorul ţării. Aleşii noştri vor să îi convingă pe chinezi să investească în România

Astăzi s-ar putea schimba în bine viitorul ţării. Aleşii noştri vor să îi convingă pe chinezi să investească în România
de O.P.    |    26 Noi 2013   •   05:57

 Premierul Chinei şi şefi de guverne din 16 ţări europene se reunesc astăzi la Bucureşti pentru a negocial contracte importante.  Aleşii noştri vor să-i convingă pe chinezi să investeacă în România. Reprezentanţii a două companii de la Beijing au semnat deja o scrisoare de intenţie în vederea participării la vânzarea combinatului Oltchim.

Şeful Guvernului de la Beijing a venit la Bucureşti pentru prima dată după 19 ani, cu 5 miniştri şi 200 de oameni de afaceri pentru a extinde afacerile Chinei în ţările din Europa Centrală şi de Est.

La Palatul Victoria, premierii român şi chinez au asistat la semnarea mai multor acorduri, între care cel pentru finanţarea unui parc tehnologic şi cel care va permite reluarea exportului românesc de bovine şi de carne de porc. De asemenea, în domeniul energetic au fost încheiate mai multe acorduri de principiu între companii din cele două ţări.

România are  nevoie de bani pentru dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi pentru construirea hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti. Alte proiecte care ar putea fi dezvoltate cu parteneri chinezi sunt câteva tronsoane din Autostrada Transilvania, dar şi linia de metrou Bragadiru-Voluntari.

Presedintele Basescu e ceva mai sceptic în legătură cu banii chinezilor.

Vizita premeirului Chinez are o dublă semnificaţie. Pe lângă forumul economic, se împlinesc 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Populară Chineză şi 10 ani de la semnarea parteneriatului cu Beijingul.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close