Antena 3 CNN Economic Biz News Astra Asigurări intră în faliment. Ce se întâmplă cu asiguraţii companiei

Astra Asigurări intră în faliment. Ce se întâmplă cu asiguraţii companiei

de M.Z.    |    26 Aug 2015   •   15:12
Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut, miercuri, intrarea în faliment a Astra Asigurări, aflată în administrare specială, după ce compania nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, despăgubirile urmând să fie acordate de Fondul de Garantare.
 
De asemenea, Consiliul ASF a decis retragerea autorizaţiei companiei, pentru că aceasta nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, despăgubirile urmând să fie acordate de Fondul de Garantare, a declarat miercuri preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.
 
Printre cauzele care au dus la această situaţie, se numără managementul defectuos, interesele personale ale acţionarilor şi raportarea distorsionată, a spus, miercuri, preşedintele autorităţii, Mişu Negriţoiu. De asemenea, la această situaţie s-a mai ajuns şi prin lipsa colaborării acţionarilor societăţii, a adăugat Negriţoiu.

Astra Asigurări deţine 11% din piaţa asigurărilor din România.

Negriţoiu a precizat că fondul are capacitatea şi resursele de a acoperi cererile de despăgubire ale asiguraţilor.
 
"Principala preocupare a ASF este protejarea clienţilor, împreună cu fondul de garantare", a spus şeful autorităţii.

În ce priveşte banii necesari pentru ieşirea din această situaţie, cele 490 de milioane de lei nu erau suficiente pentru ieşirea din administrarea specială, fiind nevoie de un miliard de lei, a explicat Negriţoiu.
 
ASF are 1,8 milioane de asiguraţi şi 2,5 milioane de poliţe.

Acţionarii majoritari ai Astra, The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider, controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, au transmis luni că vor să aducă banii necesari în companie, dar în două etape, până în septembrie 2016, solicitând totodată ASF să retragă administrarea specială, precum şi limitarea activităţii de subscriere aplicată în mai. 

The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, aflat în arest la domiciliu.

×
Parteneri
Un nou cutremur puternic în zona seismică Oltenia
x close