Antena 3 CNN Economic Biz News Au preferat să moară. Vedeţi lista cu magnaţii care s-au sinucis din cauza crizei financiare

Au preferat să moară. Vedeţi lista cu magnaţii care s-au sinucis din cauza crizei financiare

Au preferat să moară. Vedeţi lista cu magnaţii care s-au sinucis din cauza crizei financiare
Sursa foto: Patrick Rocca
30 Ian 2009   •   12:18

Este de notorietate faptul că pierderile financiare au devenit de nesuportat în rândul bogătaşilor lumii. Criza financiară a determinat un număr foarte mare de persoane să se sinucidă. Imopedia.ro a întocmit o listă cu magnaţii imobiliari care au preferat să-şi încheie socotelile cu viaţa, decât să suporte consecinţele crizei financiare.
Cel mai recent caz este cel al milionarul irlandez Patrick Rocca. Acesta s-a împuşcat în propria casă. Potrivit presei irlandeze, bărbatul s-ar fi sinucis din cauza pierderilor generate de naţionalizarea Anglo-Irish Bank, instituţie cu ajutorul căreia Rocca investise sume importante de bani. Rocca avea 41 de ani şi o avere estimată la 500 milioane de euro, în 2007.
Miliardarul german, Adolf Merckle este un alt bogătaş care a fost dobărât de criza financiară. El nu a vrut să asiste la prăbuşirea imperiului său economic. Compania pe care o conducea acumulase datorii de 5 miliarde de euro. Merckle s-a arincat în faţa trenului în gara din Blaubeuren.
René-Thierry Magon de la Villehuchet, în vârstă de 65 de ani, şi-a tăiat venele cu un cutter, în biroul său din New York. Bărbatul pierduse 1,4 miliarde de dolari după ce a investit în schema Ponzi a lui Bernard Madoff.
Sheldon Good, şeful uneia dintre cele mai mari case de licitaţii imobiliare din SUA,a fost găsit împuşcat în maşina sa, într-o pădure de lângă Chicago.
Eric Von der Porten, de 50 de ani, este o altă victimă a crizei financiare. Acesta s-a sinucis în decembrie 2008, pentru că nu mai suporta presiunile crizei economice.
Unul dintre cele mai tragice cazuri este cel al lui Karhik Rajaram, de 45 de ani, fost analist financiar la Pricewaterhouse Coopers şi Sony Pictures. În octombrie 2008, el şi-a împuşcat soţia, cei trei copii şi soacra şi apoi s-a sinucis. Analistul rămăsese fără serviciu.
Foto: miliardarul irlandez Patrick Rocca
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sinucidere criza economica
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close