Antena 3 CNN Economic Biz News Aurul a mai sărit un prag. Preţul unciei a ajuns la 1.900 de dolari

Aurul a mai sărit un prag. Preţul unciei a ajuns la 1.900 de dolari

Aurul a mai sărit un prag. Preţul unciei a ajuns la 1.900 de dolari
Sursa foto: Foto: dpinvests.blogspot.com
de M.Z.    |    23 Aug 2011   •   21:19

Aurul a mai trecut marţi un prag - a ajuns la 1.900 de dolari pe uncie, după ce săptămâna trecută sărise la 1867 de dolari. Este o veste care ar trebui să ne bucure pe toţi, având în vedere că România stă pe munţi de aur, la propriu. Sute de tone de metal preţios aşteaptă să fie exploatat în Alba, Hunedoara şi Maramureş. Scos la suprafaţă, ne-ar face una dintre cele mai bogate ţări din Europa. A recunoscut-o, discret, şi preşedintele ţării.

România are aur, chiar dacă nu există în acest moment nicio mină deschisă, dar sute de tone de metal preţios aşteaptă să fie scoase la lumină. Peste 300 tone la Roşia Montana, în Alba, alte zeci de tone, în Hunedoara.

"Noi avem nevoie de acest aur pentru a-l duce în rezerva Băncii Naţionale. România va mai deschide două exploatări de aur, cu regii româneşti", spunea, recent, preşedintele Traian Băsescu.

În Hunedoara există o zonă "în explorare", în care specialiştii români spun că ar fi sute de tone de aur. Sunt specialişti români, dar care nu muncesc pentru România. În căutarea şi exploatarea aurului românesc investesc numai străinii. Iar din banii lor, România primeşte doar redevenţe, taxe şi impozite.

Săptămâna trecută, gramul de aur ajunsese la cea mai mare valoare înregistrată vreodată în România. Urcase la 178,24 lei la BNR şi la 1.867,95 de dolari uncia pe burse. La jumătatea lui iulie, gramul de aur era 152 lei la BNR şi uncia era de numai 1.590 de dolari.

 


×
Subiecte în articol: aur pret
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close