Antena 3 CNN Economic Biz News Aurul, din ce în ce în mai atractiv pentru investitori pe fondul incertitudinii din Grecia

Aurul, din ce în ce în mai atractiv pentru investitori pe fondul incertitudinii din Grecia

Aurul, din ce în ce în mai atractiv pentru investitori pe fondul incertitudinii din Grecia
Sursa foto: Foto:adaderana.lk
17 Feb 2015   •   18:17

Atitudinea investitorilor faţă de aur este în creştere, pe măsură ce discuţiile dintre Grecia şi creditorii din zona euro se prelungesc, ceea ce sporeşte îngrijorarea acestora faţă de posibilitatea ieşirii Greciei din zona euro, scrie CNBC.
 
Aproximativ 40% dintre investitorii intervievaţi de Bank of America Merrill Lynch pentru ultimul său sondaj în rândul managerilor de fonduri au declarat că se aşteaptă ca preţul aurului să crească în următoarele 12 luni. Doar trei procente din cei 196 de manageri de fonduri intervievaţi, care gestionează active în valoare de 559 miliarde de dolari, au declarat că în prezent consideră că aurul este supraevaluat, comparativ cu 20% în luna decembrie.

'Revizuirea perspectivelor economiei chineze afectează pieţele globale de acţiuni însă sentimentul faţă de aur se îmbunătăţeşte', susţin autorii sondajului. De asemenea, 'mulţi investitori continuă să creadă că petrolul are valoare, 39% din cei intervievaţi considerând că ţiţeiul este subevaluat'.

Deşi persistă îngrijorările faţă de Grecia, managerii de fonduri rămân optimişti cu privire la companiile europene, perspectivele de profit fiind la cel mai bun nivel de după 2009. Investitorii şi-au acumulat poziţiile în acţiuni europene în timp ce şi-au redus alocarea în acţiuni americane, doar 6% din managerii intervievaţi declarând că au o supra-alocare pe acţiuni americane, în scădere cu 18 puncte procentuale faţă de luna trecută.

Marţi, în jurul orei 15,19 GMT, preţul spot al aurului era în creştere cu 0,2%, până la 1.230,96 dolari uncia în timp ce pe piaţa din SUA preţul aurului cu livrare în luna aprilie era în creştere cu 3,90 dolari până la 1.231 dolari uncia.

 

×
Subiecte în articol: aur Grecia investitori
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close