Antena 3 CNN Economic Biz News Autostrada Transilvania, lovită de criză: Şomaj tehnic şi disponibilizări la compania Bechtel

Autostrada Transilvania, lovită de criză: Şomaj tehnic şi disponibilizări la compania Bechtel

Autostrada Transilvania, lovită de criză: Şomaj tehnic şi disponibilizări la compania Bechtel
03 Dec 2008   •   11:43

Criza financiară face tot mai mulţi şomeri în construcţii. Compania americană Bechtel, constructorul autostrăzii Transilvania, a concediat o parte dintre angajaţi. 100 de muncitori au acceptat desfacerea contractelor de muncă şi vor primi plăţi compensatorii, iar alte 200 de persoane vor fi trimise în şomaj tehnic până în luna ianuarie.
Potrivit cotidianului România Liberă, motivul invocat de oficiali este ritmul lent al exproprierilor care încetineşte mult desfăşurarea lucrărilor la autostradă. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, declara, în luna septembrie, că terenurile cu pricina vor fi expropriate în această iarnă.
Apropierea sezonului rece, în care activitatea se reduce şi mai mult, îi face pe cei din fruntea companiei să se gândească la noi concedieri. Şi asta în condiţiile în care, alţi aproape 200 de muncitori au fost trimişi deja în şomaj tehnic.
Angajaţii trimişi în şomaj vor primi 75% din salariu şi s-ar putea întoarce la muncă la începutul lunii ianuarie.
Şi la Târgu Mureş concedierile şi reducerea activităţii din combinatul chimic Azomureş au afectat alte companii româneşti, care aveau contracte cu combinatul.
La combinatul Azomureş mai merg la muncă doar şefii de secţii şi personalul care supraveghează instalaţiile combinatului.
În urmă cu câteva zile, 2000 de angajaţii au fost trimişi în şomaj tehnic, urmând să fie plătiţi cu 75% din salariul de bază.
Antena 3

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close